Supă de urzici, o reţetă de la Martha Stewart

supa de urzici jpeg

Această plantă este un ingredient delicios care trebuie să se regăsească în reţetele tale de supă. Tocmai de aceea, astăzi îţi recomandăm o reţetă de supă de urzici testată de Martha Stewart.

Ingrediente

3 cartofi, descojiţi sare 9 linguri unt 6 linguri ulei de măsline 3 cepe roşii, tăiate 8 căni urzici, spălate şi curăţate 8 căni supă de pui smântână lichidă pentru gătit piper negru măcinat

Mod de preparare

Pui cartofii la fiert într-o oală cu apă şi 1 linguriţă de sare. Laşi să dea în clocot şi fierbi 25 de minute, până când se înmoaie cartofii. Îi scurgi bine şi îi laşi să se răcească. Îi tai cubuleţe şi îi dai deoparte.

Topeşti untul cu uleiul într-o cratiţă, la foc mediu. Adaugi ceapa tocată şi frunzele de urzici. Sotezi, amestecând des, până se înmoaie ceapa, aproximativ 5 minute. Torni supa de pui, 180 ml de apă şi 1 lingură de sare. Amesteci ca să se combine aromele. Fierbi 30 de minute la foc mic şi amesteci ocazional, până se înmoaie frunzele de urzici. Laşi să se răcească puţin.

Foloseşti un blender vertical şi pasezi supa până obţii o compoziţie omogenă. O reîncălzeşti la foc mic. O torni în boluri şi o ornezi cu cartofii fierţi, peste care torni smântână după gust. Condimentezi cu piper şi serveşti imediat.

Sursa + foto: www.marthastewart.com

www.marthastewart.com

Supă-cremă de urzici

Supă-cremă de urzici

Mâncărică de urzici, de post

Mâncărică de urzici, de post

Cum prepari omleta cu urzici şi ceapă

Cum prepari omleta cu urzici şi ceapă