Supă de varză

Supă de varză, ideală pentru o masă ușoară și sănătoasă!

supa devarza jpg

Ingrediente

½ varză

2 morcovi

3 cartofi

4 roșii

1 ceapă

1 ardei gras

1 cățel de usturoi

sare

1-2 foi de dafin

verdeață proaspătă

2 linguri ulei vegetal

1,5 l supă de legume sau apă

Mod de preparare

Cureți și speli toate legume le, tai varza fâșii subțiri, morcovii rondele, cartofii cuburi mici, iar roșiile și ardeiul gras în bucăți medii. Ceapa o tai mărunt.

Călești ceapa și usturoiul 2-3 minute, până când devin translucide, adaugi morcovii și ardeiul gras și le călești încă 5 minute, amestecând ocazional.

Pui varza și cartofii în oală, torni supa de legume sau apa și fierbi la foc mic circa 20 de minute.

Adaugi roșiile tăiate și continui fierberea până când toate legumele sunt bine fierte. Pui foile de dafin pentru un plus de aromă și condimentezi cu sare. Scoți foile de dafin din supă înainte de servire și presari verdeață proaspătă tocată.