Supă de varză
Supa de varză este o mâncare ușoară, dar hrănitoare, este ideală atât ca fel principal, cât și ca primă masă reconfortantă în zilele reci.

Ingrediente
½ varză albă
2 morcovi
2 cepe medii
2 tulpini țelină apio
2 linguri ulei de măsline
300 g roșii (proaspete sau din conservă)
1,5 l supă de legume sau apă
2 cartofi
2 căței de usturoi
1 frunză de dafin
sare
piper
verdeață proaspătă, pentru servire
Mod de preparare
Toci ceapa și usturoiul mărunt. Cureți și tai morcovii și cartofii cubulețe, apio felii subțiri, iar varza fideluță.
Încingi uleiul într-o oală mare, călești ceapa și usturoiul 2-3 minute, adaugi morcovii, apio și cartofii, și amesteci continuu. Torni supa de legume și pui frunza de dafin, și mai lași să fiarbă 15-20 de minute.
Adaugi varza și roșiile tocate, condimentezi cu sare și piper și fierbi încă 15-20 de minute, până când toate legumele sunt fragede.
Presari verdeață tocată la final, pentru un gust proaspăt.
























