Supă de varză de Bruxelles
Supa cu varză de Bruxelles este un preparat foarte sănătos, ce merge perfect şi la reţetele pentru copii.
Ingrediente
500 g varză de Bruxelles
1/2 țelină
1 ceapă
2 morcovi
5 căței de usturoi
1 ardei gras
1 cartof
2 linguri ulei
2-3 l supă de legume
1 legătură pătrunjel
zeama de la 1 lămâie
crutoane
sare
piper
Mod de preparare
Speli verzele, le îndepărtezi primele foi și, dacă sunt mai mărișoare, le tai jumătăți și le lași deoparte. Speli și cureți restul legumelor, apoi le tai cubulețe.
Așezi pe foc o oală și încingi uleiul, apoi adaugi ceapa, morcovii, țelina, ardeiul și usturoiul. Călești câteva minute, presari sare și piper, după gust, amesteci și torni supa. Lași la fiert 10 minute, adaugi varza și cartoful. Ții pe foc până când se înmoaie legumele, dai supa deoparte și adaugi zeama de lămâie.
Servești supa cu crutoane și presărată cu pătrunjel proaspăt tocat.