Supă groasă cu năut, paste şi legume

supa naut legume jpeg

Este un fel de mix între o supă minestrone şi o supă cu mult rozmarin, tocmai bună într-o zi de toamnă târzie.

Ingrediente

1 lingură ulei de măsline 1 ceapă tocată 2 tije de ţelină tocate 2 morcovi, tocaţi 3 căţei usturo, pisaţi 2 linguri bulion 1 cutie mică de roşii tocate în suc propriu, nescurse 4 căni supă de legume 1/2 linguriţă oregano uscat 1 cană paste (de care vrei, dar să nu fie spaghete sau tăişei lungi) 1 cană năut, scurs şi fiert o mână de frunze de spanac sare piper fulgi de ardei iute parmezan răzuit

Mod de preparare

Într-o oală mare, încinge uleiul la flacără medie. Adaugă ceapa, tijele de ţelină şi morcovii. Sotează timp de 5 minute sau până când legumele încep să se înmoaie. Apoi, adaugă usturoiul şi sotează încă 30 de secunde. Apoi adaugă bulionul, supa de legume, toşiile tocate cu tot cu sos şi oregano. Lasă să clototească puţin, apoi dă focul mai încet. Lasă să fiarbă încă 20 de minute.

Pune năutul şi pastele. Mai lasă pe foc 10 minute şi apoi adaugă spanacul. Mai laşi supa 30 de secunde pe foc. Potriveşte de sare şi piper şi presară fulgi de ardei şi parmezan pe deasupra.

sursa: http://www.kitchendaily.com