Supă picantă cu năut
O supă picantă cu năut este exact ce trebuie pentru zilele răcoroase sau când vrei o masă hrănitoare și plină de arome.

Ingrediente
200 g năut fiert sau 100 g năut uscat, hidratat peste noapte
1 ceapă mare
200 ml piure de roșii
1 cm ghimbir proaspăt
2 căței de usturoi
750 ml supă de legume sau apă
2 linguri ulei
1 linguriță semințe de fenicul
1 linguriță coriandru măcinat
½ linguriță turmeric
1 linguriță garam masala
½ linguriță cumin prăjit
1 linguriță chili
1 frunză de dafin
sare
piper
frunze de pătrunjel proaspăt, pentru decor
Mod de preparare
Tai ceapa mărunt și zdrobești usturoiul și ghimbirul.
Într-o cratiță, încingi uleiul și prăjești semințele de fenicul și cuminul până își eliberează aromele, circa 30 de secunde. Adaugi ceapa tocată și o călești 5-6 minute, până devine aurie. Pui usturoiul și ghimbirul zdrobite și le gătești încă un minut. Adaugi piureul de roșii, condimentezi cu turmeric, coriandru măcinat, garam masala, boia iute și frunza de dafin. Gătești 5-7 minute, până se îngroașă ușor.
Torni supa de legume sau apa și adaugi năutul fiert, din care ai păstrat câteva boabe. Lași să fiarbă la foc mediu 15-20 de minute, amestecând din când în când. Pasezi supa cu un blender și mai lași pe foc, adăugând puțină apă.
Adaugi boabele întregi de năut și decorezi cu frunze de pătrunjel. Poți adăuga și puțin iaurt, pentru o textură cremoasă.