Supă rece de roșii
Supa rece de roșii este un preparat uşor, răcoritor, plin de vitamine, dar şi gustos.
Ingrediente
1 kg roșii cărnoase
1 ceapă
1-2 ardei grași
200 g castraveți
1 lingură zeamă de lămâie
sare
piper
2-3 căței de usturoi curățați
100 ml ulei de măsline extravirgin
4 felii pâine integrală prăjită, fără coajă
ceapă roșie, castraveți și microplante, pentru ornat
Mod de preparare
Speli bine legumele. Tai roșiile în patru, le îndepărtezi codițele, cureți castraveții de coajă, le scoți semințele și îi mărunțești. Tai ardeii grași, le scoți nervurile și semințele, apoi îi faci feliuțe, cureți ceapa și o tai.
Pui toate legumele într-un blender, adaugi pâinea mărunțită, usturoiul, uleiul, zeama de lămâie, sare și piper, după gust, și mixezi până când obții un piure fin.
Dai supa la frigider cel puțin 3 ore, ca să se combine aromele înainte de a o servi. Torni supa în boluri, o decorezi cu ceapă tocată fin, cubulețe de castraveți și microplante.