Supă scăzută de linte
În zilele reci de iarnă și nu numai, încălzeşte-te cu delicioasa supă scăzută de linte.
Ingrediente
400 g linte
1 ceapă
2 căței de usturoi
2 morcovi
1 ardei gras, roșu
200 ml suc de roșii
2 linguri ulei de măsline
chimion măcinat
boia dulce
pătrunjel verde
sare, piper
Mod de preparare
Speli lintea în mai multe ape reci și o pui la fiert în apă clocotită, cu un praf de sare. Separat, călești ceapa tocată și usturoiul în uleiul de măsline până devin sticloase. Adaugi morcovii cubulețe, ardeiul tăiat mărunt și lași să fiarbă 15 minute.
Pui legumele peste lintea din oală, adaugi sucul de roșii, condimentezi cu chimion, boia și piper și lași să fiarbă, la foc potrivit, circa 25 de minute.
Iei vasul de pe foc, potrivești de sare și o garnisești cu pătrunjel verde înainte de servire.