Tabule cu linte
Tabule este un fel de mâncare libaneză, iar Jamie Oliver ne oferă o reţetă inedită, cu linte, rudă a fasolei, la fel de hrănitoare.
De ce ai nevoie ca să prepari tabule cu linte:
200 g linte
1 legătură de ceapă verde
200 g roşii cherry
1 legătură de pătrunjel
opţional, o legătură de mentă verde
4 linguri ulei de măsline extravirgin
1 lămâie
sare
piper
Cum prepari tabule cu linte:
Speli lintea, apoi o fierbi în apă cu sare până se înmoaie. Strecori şi dai deoparte să se răcească. Tai felii fine ceapa verde, roşiile pe jumătate şi toci verdeaţa. Amesteci lintea răcită cu ceapa verde, roşiile, verdeaţa şi uleiul de măsline. Adaugi zeamă de lămâie, după gust, asezonezi cu sare şi piper, şi serveşti.
Sursa: https://www.jamieoliver.com/recipes