Tagliatele cu roşii şi ardei iute

tagliatele cu ardei iute jpeg

Dacă îţi place gustul picant, îţi recomandăm o reţetă de paste cremoase cu roşii şi ardei iute, ideală pentru prânz sau cină. Ştiai că la început ardeiul iute era folosit ca înlocuitor al piperului negru, care era pe vremuri destul de costisitor? Mai mult, se spune că ardeii iuţi au început să se dezvolte în zonele în care erau adesea atacaţi de ciuperci, producând o substanţă care îi protejează de microbi. Cu cât ustură mai tare, cu atât ardeiul are proprietăţi antimicrobiene mai puternice.

Ingrediente

2 linguri ulei

3 căţei de usturoi, feliaţi

1 ardei iute mare

250 g roşii cherry

250 g spanac congelat

300 g tagliatele

100 g cremă de brânză

sare

piper

Mod de preparare

Încingi uleiul într-o tigaie. Căleşti usturoiul împreuna cu ardeiul iute, feliat şi curăţat de seminţe pentru un gust mai puţin iute, aproximativ 3 minute. Adaugi roşiile tăiate pe jumătate şi spanacul. Acoperi cu un capac şi mai laşi pe foc 7-9 minute, amestecând din când în când, până când spanacul este complet decongelat.

Pregăteşti pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Păstrezi 150 ml din apa în care au fiert. Încorporezi smântâna în amestecul cu legume. Combini cu pastele şi apa păstrată, care dă mai multă consistenţă sosului. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Serveşti imediat.

Sursa https://realfood.tesco.com