Tăieței din dovleac cu spanac
Combinaţia de azi este deosebită, dovleac și spanac. Încearcă această rețetă.
Ingrediente
1 dovleac mare
2 linguri ulei de măsline
2 căței de usturoi
200 g baby-spanac proaspăt
sare și piper
2 linguri semințe de dovleac, prăjite
Mod de preparare
Cureți dovleacul și-i tai capetele. Cu un spiralizator sau un peeler de curățat legume tai bucățile de dovleac astfel încât să obții tăieței lungi și subțiri.
Într-o tigaie, încălzești uleiul de măsline, adaugi usturoiul mărunțit și îl călești ușor până devine aromat, dar fără a se rumeni. Pui tăiețeii în tigaie și-i gătești 3-5 minute sau până când devin ușor moi, dar încă crocanți. Adaugi spanacul și amesteci continuu până când spanacul se înmoaie.
Condimentezi cu sare și piper, după gust, presari semințele de dovleac prăjite deasupra pentru un plus de nutrienți și gust.