Tartă cu ardei

Nu toată lumea poate mânca fără restricţii carne. Fie că ţii post, fie că ai vreo problemă de sănătate ori e vorba despre o opţiune personală, iată o variantă de tartă delicioasă fără carne.
Ingrediente
Pentru aluat 200 g făină 100 g margarină 6 linguri apă
100 g caşcaval
1 ardei gras galben
1 ardei gras roşu
1 ardei gras portocaliu
1 ardei gras verde
3 ouă
200 g telemea de oi
3-4 linguri smântână groasă
nucşoară
mărar
sare
piper
Mod de preparare
Din ingredientele pentru aluat, frămânţi o cocă omogenă şi elastică, pe care o laşi să stea la rece circa 30 de minute. Întinzi aluatul şi îl aşezi într-o formă rotundă, cu pereţi cu tot, lăsându-l să curgă puţin pe margini. Înţepi aluatul în mai multe locuri cu furculiţa.
Între timp, cureţi ardeii de cotoare şi de seminţe şi îi tai fâşii. Separat, într-un castron, baţi ouăle cu telemeaua rasă, smântâna, mărarul tocat, sare, piper şi nucşoară, după gust. Aşezi fâşiile de ardei în fomă peste aluat şi torni peste ele compoziţia de brânză cu ouă. Razi caşcavalul şi introduci forma în cuptor 45 de minute, până se rumeneşte.