Tartă cu ardei şi aluat de casă

Ardeiul gras are doar 25 de calorii, 1,9 grame de fibre (100 grame) şi 80% apă. O cantitate de 100 de grame de ardei conţine 125 de mg de vitamina C, adică doza zilnică recomandată, plus 0,80 mg de vitamina B6 şi 0,45 mg de vitamina K. Pe lângă toate acestea ardeiul mai conţine şi potasiu, calciu şi mangan. Iată de ce este important să îl introducem în hrana noastră zilnică. Poţi preparara chiar o tarta cu ardei şi cu aluat de casă.
Tartă cu ardei şi aluat de casă - Ai nevoie de
Pentru aluat 2-3 linguriţe apă rece 200 g făină 100 g unt 1 praf de sare 1 ou
5 ardei graşi roşii
2 căţei usturoi
200 g caşcaval
2 ouă
4 linguri lapte
1 linguriţă ulei
sare
piper
busuioc proaspăt
Tartă cu ardei şi aluat de casă - Mod de preparare
Amesteci ingredientele pentru aluat până obţii o compoziţie sfărâmicioasă. Mai adaugi 2-3 linguriţe de apă rece şi frămânţi un aluat omogen. Îl acoperi şi îl laşi o jumătate de oră la rece. Coci ardeii. Apoi, îi laşi în coajă, presari sare peste ei şi îi pui într-o pungă de plastic închisă la gură, pentru 15 minute. Astfel, îi vei curăţa mai uşor. Le îndepărtezi capacul, seminţele şi îi tai fâşii. Usturoiul pisat, uleiul, sarea şi piperul le amesteci cu fâşiile de ardei. Pui hârtie de copt într-o tavă de tartă şi aşezi aluatul întins cu sucitorul. Înţepi cu furculiţa pe toată suprafaţa. Laşi aluatul la copt 10 minute. Scoţi tarta şi pui ardeii, presari caşcavalul ras şi frunzele de busuioc. Păstrezi câteva frunze pentru ornat. Separat, amesteci ouăle cu laptele şi un vârf de sare. Compoziţia o torni peste umplutură şi dai la cuptor până capătă o culoare arămie.