Tartă cu ardei şi vinete
Când găteşti reţete cu smântână, ai grijă să o adaugi întotdeauna spre sfârşit. Altfel, devine prea lichidă. Poţi adăuga smântână în aluatul de pâine şi de prăjituri, căci acestea ies mai pufoase şi sunt mai gustoase.
Ingrediente
Pentru aluat 200 g făină 100 g unt 1 ou 1 praf sare
Pentru umplutură
3 ardei graşi (roşu, galben şi verde)
1 vânătă
100 g măsline fără sâmburi
1 ceapă roşie
3 ouă
2 linguri smântână
200 g brânză de capră
sare
piper
cimbru
Mod de preparare
Frămânţi un aluat din toate ingredientele şi laşi la frigider 30 de minute. Între timp, tai vânăta felii pe care le presari cu sare şi le laşi să se scurgă pentru a elimina amăreala. Dacă vrei, le poţi prăji în puţin ulei înainte de a le folosi în tartă. Spelii ardeii, le elimini cotoarele şi seminţele şi îi tai fâşii subţiri.
Baţi ouăle bine cu smântâna, 150 g de brânză rasă şi cimbrul şi condimentezi, după gust, cu sare şi piper. Întinzi aluatul şi îl aşezi în tavă, inclusiv pe pereţii acesteia şi torni compoziţia. Aşezi feliile de vânătă, fâşiile de ardei, ceapa tocată julien şi măslinele. Dai la cuptor 40 de minute. O serveşti presărată cu brânză.