Tartă cu brânză și ciuperci

tarta cu ciuoerci si branza jpg

Vrei să prepari o tartă delicioasă? Încearcă această reţetă de tartă cu brânză şi ciuperci.

Ingrediente

Pentru blat

15 linguri ulei

400 g făină

15 linguri

apă minerală

sare

1 praf de copt

Pentru umplutură

300 g ciuperci

150 ml lapte

200 g brânză sărată, rasă

3 ouă

1 ceapă, tocată fin

2 căței de usturoi, mărunțiți

2 linguri ulei de măsline

sare, piper

Mod de preparare

Amesteci ingredientele pentru aluat și le frămânți până când obții o textură care se dezlipește de pe mâini, apoi îl dai la frigider.

Pentru umplutură, călești ceapa și usturoiul, adaugi ciupercile tăiate mărunt și le gătești până când se evaporă lichidul, condimentezi cu sare și piper, apoi dai deoparte. Separat, amesteci ouăle cu brânza mărunțită și cu laptele. Torni compoziția peste amestecul de ciuperci și omogenizezi.

Întinzi aluatul pe fundul și pe marginea unei tăvi de tartă unsă cu puțin ulei, torni umplutura cu ciuperci, uniformizezi și dai la cuptorul preîncălzit 40 de minute sau până când aluatul este auriu și umplutura este fermă. Lași plăcinta să se răcească înainte de a o tăia. Se servește la temperatura camerei.