Tartă cu brânză și ciuperci
Vrei să prepari o tartă delicioasă? Încearcă această reţetă de tartă cu brânză şi ciuperci.
Ingrediente
Pentru blat
15 linguri ulei
400 g făină
15 linguri
apă minerală
sare
1 praf de copt
Pentru umplutură
300 g ciuperci
150 ml lapte
200 g brânză sărată, rasă
3 ouă
1 ceapă, tocată fin
2 căței de usturoi, mărunțiți
2 linguri ulei de măsline
sare, piper
Mod de preparare
Amesteci ingredientele pentru aluat și le frămânți până când obții o textură care se dezlipește de pe mâini, apoi îl dai la frigider.
Pentru umplutură, călești ceapa și usturoiul, adaugi ciupercile tăiate mărunt și le gătești până când se evaporă lichidul, condimentezi cu sare și piper, apoi dai deoparte. Separat, amesteci ouăle cu brânza mărunțită și cu laptele. Torni compoziția peste amestecul de ciuperci și omogenizezi.
Întinzi aluatul pe fundul și pe marginea unei tăvi de tartă unsă cu puțin ulei, torni umplutura cu ciuperci, uniformizezi și dai la cuptorul preîncălzit 40 de minute sau până când aluatul este auriu și umplutura este fermă. Lași plăcinta să se răcească înainte de a o tăia. Se servește la temperatura camerei.