Tartă cu brânză şi spanac

tarta cu branza si spanac jpeg

Spanacul furnizează o cantitate apreciabilă de calciu, important împotriva osteoporozei, mai ales dacă este consumat crud. Însă conţinutul său excepţional de fier este o legendă, fiind întrecut în bogăţia de fier chiar şi de către linte.

Ingrediente (1 tartă)

Pentru aluat 500 g făină 100 g unt topit 150 ml apă sare

300 g piure de spanac congelat

200 g ciuperci

1 morcov mic

1 ceapă potrivită

2 linguri ulei

3 ouă

100 g telemea de oi

150 caşcaval

sare

piper

Mod de preparare

Amesteci făina, untul topit, sarea şi adaugi treptat apa, frământând un aluat omogen şi elastic, pe care-l laşi la rece 30 de minute. Tai ceapa mărunt, o căleşti cu o lingură de ulei, adaugi morcovul tăiat cubuleţe sau ras, piureul de spanac scurs bine şi ciupercile tocate mărunt, sare şi piper, după gust. Continui călirea, amestecând permanent, până scade complet lichidul, apoi laşi compoziţia deoparte, ca să se răcească. Când este rece, adaugi ouăle bătute cu telemeaua rasă şi amesteci.

Îmbraci cu aluat interiorul unei forme rotunde de plăcintă, unsă cu ulei, cu tot cu pereţii laterali. O înţepi cu furculiţa în mai multe locuri şi torni umplutura. Presari deasupra caşcavalul ras şi introduci forma în cuptorul preîncălzit pentru circa 45 de minute. O serveşti caldă.