Tartă cu broccoli
Tarta cu broccoli este ideală pentru zilele în care îţi doreşti o masă simplă, fără carne.
Ingrediente
Pentru aluat:
250 g făină
40 ml lapte
125 g unt
1 gălbenuș
1 praf de sare
Pentru umplutură:
1 căpățână broccoli
100 g brânză de oaie
200 g mozzarella
3 ouă
300 ml smântână
Mod de preparare
Pentru aluat, untul, laptele și gălbenușul trebuie să fie foarte reci. Tai untul cubulețe, îl pui în robotul de bucătărie, apoi îl amesteci cu făina și cu sarea. Adaugi gălbenușul, mixezi după fiecare ingredient, iar la final torni laptele în fir subțire. Vei obține un aluat legat și mătăsos, pe care îl strângi într-o bilă, îl înfășori în folie alimentară și îl dai la frigider aproximativ o oră.
Scoți aluatul de la rece, îl pui pe blatul de lucru, îl întinzi cu sucitorul, apoi îl așezi în forma de tartă. Îl presezi ușor, inclusiv pe margini și-l înțepi din loc în loc cu furculița. Întinzi peste el hârtie de copt, pui boabe de fasole sau de năut și îl dai la cuptorul încins până ce se rumenește ușor pe margini. Scoți tava și îndepărtezi hârtia de copt cu tot cu boabe.
Între timp, prepari umplutura. Rupi broccoliul buchețele și le speli bine. Le opărești 5 minute în apă cu sare, le scoți în apă rece, apoi le lași la scurs.
Bați ouăle cu smântâna. Așezi în coaja de tartă broccoli, adaugi cele două tipuri de brânză rase și torni amestecul cu smântână.
Dai tarta la cuptorul încins, aproximativ 45 de minute și o poți servi caldă.