Tartă cu broccoli

tarta cu broccoli jpg

Tarta cu broccoli este ideală pentru zilele în care îţi doreşti o masă simplă, fără carne.

Ingrediente

Pentru aluat:

250 g făină

40 ml lapte

125 g unt

1 gălbenuș

1 praf de sare

Pentru umplutură:

1 căpățână broccoli

100 g brânză de oaie

200 g mozzarella

3 ouă

300 ml smântână

Mod de preparare

Pentru aluat, untul, laptele și gălbenușul trebuie să fie foarte reci. Tai untul cubulețe, îl pui în robotul de bucătărie, apoi îl amesteci cu făina și cu sarea. Adaugi gălbenușul, mixezi după fiecare ingredient, iar la final torni laptele în fir subțire. Vei obține un aluat legat și mătăsos, pe care îl strângi într-o bilă, îl înfășori în folie alimentară și îl dai la frigider aproximativ o oră.

Scoți aluatul de la rece, îl pui pe blatul de lucru, îl întinzi cu sucitorul, apoi îl așezi în forma de tartă. Îl presezi ușor, inclusiv pe margini și-l înțepi din loc în loc cu furculița. Întinzi peste el hârtie de copt, pui boabe de fasole sau de năut și îl dai la cuptorul încins până ce se rumenește ușor pe margini. Scoți tava și îndepărtezi hârtia de copt cu tot cu boabe.

Între timp, prepari umplutura. Rupi broccoliul buchețele și le speli bine. Le opărești 5 minute în apă cu sare, le scoți în apă rece, apoi le lași la scurs.

Bați ouăle cu smântâna. Așezi în coaja de tartă broccoli, adaugi cele două tipuri de brânză rase și torni amestecul cu smântână.

Dai tarta la cuptorul încins, aproximativ 45 de minute și o poți servi caldă.