Tartă cu ceapă

Masa este completă doar cu un aperitiv apetisant, iar această tartă cu ceapă este perfectă pentru ocazii speciale.
De ce ai nevoie pentru tartă cu ceapă
Pentru aluat
200 g făină
100 g unt rece
1 praf de sare
1 ou
4-5 linguri apă rece
Pentru umplutură
1 legătură ceapă verde
2 cepe roşii
1 ceapă albă
3-4 linguri ulei
120 ml vin alb
3 ouă
200 ml smântână
100 ml lapte
sare
piper
Cum se prepară tarta cu ceapă
Amesteci făina, sarea şi untul rece tăiat cubuleţe. Când începe să se fărâmiţeze aluatul adaugi oul şi apa rece. Frămânţi până obţiii o cocă maleabilă, după care înfăşori aluatul în folie alimentară şi-l dai la frigider 30 de minute.
Toci cepele, inclusiv pe cea verde, şi le sotezi în unt. Când devin sticloase torni vinul şi o asezonezi cu sare şi piper după gust. Mai laşi să se pătrundă 2-3 minute şi o dai deoparte. Baţi ouăle cu lapte şi smântâna şi întinzi aluatul în tava de tartă. Pune peste aluat ceapa iar deasupra toarnă amestecul de ouă. Dă tava la cuptor 40-45 de minute.
Sursa foto http://baketotheroots.de