Tartă cu ceapă şi brânză

Onion Pie jpeg

Dacă îţi place combinaţia de ceapă cu brânză trebuie să încerci această tartă, pe care o poţi decora cu crenguţe de cimbru pentru un aspect festiv.

Ingrediente Pentru blat: 250 g făină 130 g unt 40 ml apă rece 1 gălbenuş 1 praf de sare Pentru umplutură ulei 250 g brânză rasă 150 g smântână 2 ouă 2 cepe tocate 70 g caşcaval zeama şi coaja rasă de la 1 lămâie crenguţe de cimbru

Mod de preparare - Tartă cu ceapă şi brânză

Mixezi untul cu făina, apoi adaugi gălbenuşul, sarea şi apa. Frămânţi aluatul într-o bilă şi dai la rece 30 de minute. Întinzi o foaie, apoi aşezi într-o tavă unsă cu puţin ulei, îndoind marginile. Căleşti ceapa tocată în puţin ulei, până se înmoaie. O amesteci cu brânza, smântâna şi ouăle bătute. Torni compoziţia uniform în tavă.

Dai la cuptorul încins 20 de minute. Scoţi din cuptor şi aşezi deasupra caşcavalul tăiat felii, apoi o bagi din nou încă 2-3 minute, până se rumeneşte uşor. Serveşti cu crenguţe de cimbru.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg