Tartă cu ceapă verde

Pentru a te bucura cât mai mult de ceapa verde proaspătă, alege-o pe aceea care are frunze de culoare verde închis, întregi, nepătate şi bulbii cu rădăcinile netăiate. Un aperitiv simplu şi gustos îl poţi realiza din ceapă verde tăiată mărunt, brânză de vaci, smântână şi puţină sare.
Ingrediente (1 tartă)
250 g făină
150 g unt
2 linguri apă rece
sare
2 legături de ceapă verde
3 ouă bătute
100 ml smântână
250 g brânză rasă de capră
1 lingură ulei
sare
piper
Cum se prepară
Faci un aluat din făină, unt şi sare, adaugi apa, frămânţi şi dai la frigider aluatul înfăşurat în folie pentru 30 de minute.Apoi, prepari umplutura. Tai ceapa verde şi o căleşti în ulei, iar când se înmoaie o laşi deoparte. Baţi ouăle, adaugi brânza, smântâna şi potriveşti de sare şi piper.
Tapetezi o formă de tartă cu diametrul de 20 cm, întinzi aluatul şi torni umplutura. Dai totul la cuptorul încălzit în prealabil, pentru 35 de minute.