Tartă cu ceapă verde

tarta cu ceapa verde jpeg

Pentru a te bucura cât mai mult de ceapa verde proaspătă, alege-o pe aceea care are frunze de culoare verde închis, întregi, nepătate şi bulbii cu rădăcinile netăiate. Un aperitiv simplu şi gustos îl poţi realiza din ceapă verde tăiată mărunt, brânză de vaci, smântână şi puţină sare.

Ingrediente (1 tartă)

250 g făină

150 g unt

2 linguri apă rece

sare

2 legături de ceapă verde

3 ouă bătute

100 ml smântână

250 g brânză rasă de capră

1 lingură ulei

sare

piper

Cum se prepară

Faci un aluat din făină, unt şi sare, adaugi apa, frămânţi şi dai la frigider aluatul înfăşurat în folie pentru 30 de minute.Apoi, prepari umplutura. Tai ceapa verde şi o căleşti în ulei, iar când se înmoaie o laşi deoparte. Baţi ouăle, adaugi brânza, smântâna şi potriveşti de sare şi piper.

Tapetezi o formă de tartă cu diametrul de 20 cm, întinzi aluatul şi torni umplutura. Dai totul la cuptorul încălzit în prealabil, pentru 35 de minute.