Tartă cu ciuperci

Tarta cu ciuperci este perfectă pentru vegetarieni sau pentru oricine iubește aroma intensă a ciupercilor.

tarta cu ciuperci jpg

Ingrediente

Pentru aluat:

1 cană făină

1 gălbenuș

150 g unt rece

30 ml apă rece

1 praf de sare

Pentru umplutură:

400 g ciuperci, tăiate jumătăți

1 ceapă

200 g mozzarella rasă

3 ouă

200 g iaurt cremos

5 căței de usturoi

1 lingură ulei

sare

piper

Mod de preparare

Pentru aluat, amesteci făina cu untul rece tăiat cubulețe, până când obții firimituri, adaugi oul, apa în fir subțire și sarea. Formezi din aluat o bilă pe care o înfășori în folie și o dai la rece 30 de minute.

Pentru umplutură, încingi uleiul și călești ceapa și usturoiul mărunțite. Potrivești de sare și de piper. Când devin sticloase, adaugi ciupercile, amesteci și le ţii până scade zeama lăsată de ele, apoi dai la răcorit.

Bați ouăle cu iaurtul și cu brânza rasă.

Scoți aluatul, îl întinzi cu sucitorul pe masa presărată cu făină și îl așezi într-o tavă de tartă tapetată inclusiv pe margini. Răstorni în coaja de tartă amestecul de ciuperci, apoi pe cel cu ouă, netezești și o dai la cuptorul încins, în prealabil, până când tarta devine aurie.