Tartă cu ciuperci
Tarta cu ciuperci este perfectă pentru vegetarieni sau pentru oricine iubește aroma intensă a ciupercilor.

Ingrediente
Pentru aluat:
1 cană făină
1 gălbenuș
150 g unt rece
30 ml apă rece
1 praf de sare
Pentru umplutură:
400 g ciuperci, tăiate jumătăți
1 ceapă
200 g mozzarella rasă
3 ouă
200 g iaurt cremos
5 căței de usturoi
1 lingură ulei
sare
piper
Mod de preparare
Pentru aluat, amesteci făina cu untul rece tăiat cubulețe, până când obții firimituri, adaugi oul, apa în fir subțire și sarea. Formezi din aluat o bilă pe care o înfășori în folie și o dai la rece 30 de minute.
Pentru umplutură, încingi uleiul și călești ceapa și usturoiul mărunțite. Potrivești de sare și de piper. Când devin sticloase, adaugi ciupercile, amesteci și le ţii până scade zeama lăsată de ele, apoi dai la răcorit.
Bați ouăle cu iaurtul și cu brânza rasă.
Scoți aluatul, îl întinzi cu sucitorul pe masa presărată cu făină și îl așezi într-o tavă de tartă tapetată inclusiv pe margini. Răstorni în coaja de tartă amestecul de ciuperci, apoi pe cel cu ouă, netezești și o dai la cuptorul încins, în prealabil, până când tarta devine aurie.