Tartă cu ciuperci

tarta jpeg

Această reţetă am primit-o de la cititoarea noastră Elena Martiş, din Bucureşti. Aşteptăm reţetele voastre la adresa retete@click.ro!

Ingrediente:

Pentru aluat: 200 g făină 150 g unt 2 linguri smântână 1 praf de sare

2 cutii de ciuperci feliate

2 cepe

1 ardei capia roşu

2 linguri ulei

100 g caşcaval ras

2 ouă

1 praf de sare

piper, cimbru, boia dulce de ardei

Mod de preparare:

Pentru aluat, pui într-un castron făina cernută, untul tăiat cubuleţe, smântâna, sarea şi le amesteci bine până ce obţii o cocă uşor de modelat. Frămânţi aluatul pe planşetă, îl împachetezi în folie de plastic şi îl laşi la rece. Pentru umplutură, sotezi ceapa tocată în ulei, pui ciupercile şi câteva linguri de apă. Adaugi peste ciuperci ardeiul tocat cubuleţe şi mai laşi să fiarbă câteva minute. Potriveşti de sare adaugi condimentele, caşcavalul şi un ou bătut, amestecând bine compoziţia.

Într-o tavă rotundă întinzi două sferturi din aluat şi adaugi umplutura pe care o nivelezi. Din restul de aluat, pe planşetă, întinzi o foaie din care tai fâşii pe care le aşezi deasupra tartei. Ungi fâşiile de aluat cu ou bătut şi laşi tava în cuptorul bine încins, la foc potrivit, pentru 25-30 de minute, până se rumeneşte.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititoarele noastre şi aparţin acestora. Mulţumim.