Tartă cu legume

tarta de legume jpg

Această tartă cu legume este absolut delicioasă.

Ingrediente

400 g aluat foitaj

1 căpățână broccoli

1 dovlecel

10 tije sparanghel

3 ouă

1 gălbenuș, pentru uns foaia

1 lingură lapte

200 ml smântână

sare

piper

100 g brânză feta

100 g brânză cheddar, rasă

Mod de preparare

Speli legumele, apoi rupi broccoli buchețele, îndepărtezi partea lemnoasă de la sparanghel și îl tai, iar dovlecelul îl feliezi. Gătești toate legumele la aburi 5 minute și le lași la scurs.

Bați ouăle cu smântâna și cu brânza cheddar, potrivești gustul de sare și de piper.

Așezi aluatul într-o tavă de tartă tapetată sau într-o tigaie de fontă, răstorni în ea amestecul de ouă cu smântână, așezi broccoliul, sparanghelul și dovlecelul, apoi presari brânza feta ruptă bucățele. Ungi marginile aluatului cu gălbenușul amestecat cu laptele și dai tava la cuptorul încins până ce se rumenește pe margini.