Tartă cu mazăre
![tarta cu mazare profimedia 0270739479 jpeg](https://cdn.adh.reperio.news/image-0/08aa19ed-cc7b-4106-82a8-946f580878e6/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D500%26h%3D667%26q%3D91%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp)
Bucură-te de o aroma deosebită a unei tarte cu mazăre.
Ingrediente (1 tartă)
Pentru aluat 175 g făină 1 praf sare 1 gălbenuş 3 linguri apă rece 100 g unt
100 g mazăre
200 g caşcaval
100 g şuncă
2 ouă
4 linguri smântână
sare
piper
mărar, opţional
Mod de preparare
Amesteci făina cu un praf de sare, faci o adâncitură în centru, pui un gălbenuş, untul moale, torni apa şi frămânţi un aluat omogen, pe care îl înfăşori în folie şi îl dai la rece 30 de minute.
Clocoteşti apă cu sare, pui mazărea şi o laşi la fiert 10 minute, apoi o scurgi. Razi caşcavalul şi tai cubuleţe şunca, apoi le amesteci cu mazărea, ouăle bătute, smântâna şi potriveşti gustul de sare şi piper, dacă e cazul.
Întinzi aluatul şi-l aşezi, inclusiv pe margini, într-o formă tapetată. Îl înţepi din loc în loc, pui umplutura, nivelezi şi dai la cuptorul bine încins 40 de minute. Decorezi tarta, dacă vrei, cu mărar tocat.
foto: profimedia