Tartă cu mazăre

tarta cu mazare jpeg

A venit momentul să te bucuri de mazărea nouă! Şi nu aşa oricum ci preparată în fel de fel de mâncăruri delicioase cum este această tartă cu mazăre.

Ingrediente

300 g aluat pentru foitaj 250 g mazăre 1 ceapă mică 100 g costiţă afumată 100 ml supă de legume 2 ouă 1 lingură făină 250 ml lapte dulce 2 linguri smântână 4 linguri caşcaval ras 50 g unt sare piper

Mod de preparare

Căleşti ceapa tocată mărunt împreună cu costiţa tăiată cubuleţe, adaugi mazărea, supa de legume şi laşi să fiarbă totul 20 de minute până când mazărea este bine pătrunsă. Întinzi o foaie de aluat cu care „îmbraci” interiorul unei forme de tartă, torni compoziţia cu mazăre şi o întinzi pe toată suprafaţa. Baţi ouăle cu untul topit, smântâna, laptele dulce, făina, sare şi piper, după gust, apoi torni totul peste amestecul de legume şi costiţă. Presari caşcaval ras şi introduci forma la cuptor pentru aproximativ 35 de minute. Tai felii şi o serveşti caldă sau rece.