Tartă cu morcovi
Tarta cu morcovi poate fi un prânz savuros, plin de culoare și prospețime.

Ingrediente
Pentru aluat:
250 g făină
40 ml lapte
125 g unt
1 gălbenuş
1 praf de sare
Pentru umplutură:
4-5 morcovi
100 g brânză de oaie
200 g mozzarella
3 ouă
300 ml smântână
Mod de preparare
Pentru aluat, untul, laptele și gălbenușul trebuie să fie foarte reci. Tai untul cubulețe, îl pui în robotul de bucătărie, apoi îl amesteci cu făina și cu sarea. Adaugi gălbenușul, mixezi după fiecare ingredient, iar la final torni laptele în fir subțire. Obții un aluat legat și mătăsos, pe care îl strângi într-o bilă, îl înfășori în folie alimentară și îl dai la frigider aproximativ o oră.
Scoți aluatul de la rece, îl pui pe blatul de lucru, îl întinzi cu sucitorul, apoi îl așezi în forma de tartă. Îl presezi ușor, inclusiv pe margini și-l înțepi din loc în loc cu furculița. Întinzi peste el hârtie de copt, pui boabe de fasole sau de năut și îl dai la cuptorul încins până se rumenește ușor pe margini. Scoți tava și îndepărtezi hârtia de copt cu tot cu boabe.
Între timp, prepari umplutura. Speli morcovii, îi cureți și îi tai rondele, apoi îi opărești 5 minute în apă cu sare, îi scoți și-i lași la scurs.
Bați ouăle cu smântâna. Așezi în coaja de tartă cele două tipuri de brânză rase, torni amestecul cu smântână și așezi feliuțele de morcovi.
Dai tarta la cuptorul încins 40-45 de minute, până se rumenește.