Tartă cu praz

tarta cu praz jpeg

Cine nu adoră tartele? Pot fi consumate atât calde cât şi reci, sunt ideale pentru aperitiv, dar şi ca fel principal, alături de o salată.

Ai nevoie de

1 bucată de aluat pentru patiserie

2 fire praz

200 g bacon

3 linguri vin alb

2 ouă

250 ml smântână

100 g brânză tare rasă

piper

Toacă baconul şi prazul şi pune-le împreună la călit într-o tigaie pentru 10 minute. Adaugă vinul şi mai ţine pe foc încă 10 minute. Amestecă într-un vas smântâna, brânza rasă, piperul şi ouăle bătute. Pune aluatul de patiserie într-o formă rotundă de tartă, aşază baconul şi prazul, iar deasupra toarnă mixul de smântână. Dă la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.

Sursa foto http://www.frenchgirlcuisine.com

http://www.frenchgirlcuisine.com