Tartă cu roşii

tarta de rosii jpeg

Simplu gustos şi de sezon!

Ingrediente blat

200 g făină 150 g unt un praf de sare 5-7 linguri apă rece

25 roşii mici

2 linguri muştar iute sau dulce, după gust

250 g brânză topită

2 linguri ulei de măsline

busuioc pentru servit

Cum se prepară

Se amestecă făina, untul şi sarea şi apoi se adaugă 5 linguri cu apă. Se amestecă în continuare până se formează aluatul. Dacă trebuie, se mai pune apă. Se adună coca sub formă de minge, se împachetează şi se dă la rece pentru 20 de minute. Se scoate de la frigider, se împarte în două şi, pe masa presărată cu făină, se întind două foi care să încapă în tava aragazului. Se aşază cele două foi în tava aragazului, se ung cu muştar, se pune brânza topită şi pe fiecare foaie se aşază câte 10-12 roşioare întregi sau tăiate în două în funcţie de mărimea lor. Se dă tava la cuptor până când aluatul devine auriu şi roşiile s-au copt, circa 20 minute. Se serveşte caldă garnisită cu busuioc şi ulei de măsline.