Tartă cu roşii

tarta de rosii jpeg

Simplu gustos şi de sezon!

Ingrediente blat

200 g făină 150 g unt un praf de sare 5-7 linguri apă rece

25 roşii mici

2 linguri muştar iute sau dulce, după gust

250 g brânză topită

2 linguri ulei de măsline

busuioc pentru servit

Cum se prepară

Se amestecă făina, untul şi sarea şi apoi se adaugă 5 linguri cu apă. Se amestecă în continuare până se formează aluatul. Dacă trebuie, se mai pune apă. Se adună coca sub formă de minge, se împachetează şi se dă la rece pentru 20 de minute. Se scoate de la frigider, se împarte în două şi, pe masa presărată cu făină, se întind două foi care să încapă în tava aragazului. Se aşază cele două foi în tava aragazului, se ung cu muştar, se pune brânza topită şi pe fiecare foaie se aşază câte 10-12 roşioare întregi sau tăiate în două în funcţie de mărimea lor. Se dă tava la cuptor până când aluatul devine auriu şi roşiile s-au copt, circa 20 minute. Se serveşte caldă garnisită cu busuioc şi ulei de măsline.



Recente

salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg
pulpe gratar shutterstock 1457188550 jpg
tarta rosii shutterstock 1982727641 jpg
salata asiatica cu vita jpg
ceafa porc shutterstock 1864199020 jpg
colarezi cu lapte shutterstock 2082725914 (1) jpg
porumb gratar shutterstock 746186644 (1) jpg
spuma de visine shutterstock 1310674169 jpg
dulceata rubarba capsuni shutterstock 284941319 jpg