Tartă cu roşii şi ceapă

Aroma dulce- acrişoară a roşiilor de sezon nu ar trebui să lipsească din nicio mâncare preparată la tine în bucătărie.
Dificultate mică Preparare 100' Pentru 1 tavă
Ingrediente
Pentru aluat
250 g făină
125 g unt
2-3 linguri apă rece
1 vârf cuţit de sare
Pentru umplutură
3 roşii
3-4 cepe
piper
4 fileuri sardine
măsline
Mod de preparare
Cerni făina, o pui într-un bol şi adaugi sarea şi untul, apoi frămânţi şi, treptat, torni apa, până obţii un aluat compact. Îl dai la frigider o oră, apoi îl scoţi, îl întinzi în tavă, unsă cu unt, şi-l înţepi din loc în loc.
Cureţi ceapa, o tai solzişori şi o sotezi. Când e gata, o răstorni peste aluat. Apoi speli bine roşiile, le tai în jumătăţi şi le pui tot peste ceapă. La sfârşit, adaugi şi feliile de sardine. Laşi la cuptor 30 de minute. Când este gata, decorezi cu măsline.
sursa foto: Photoland