Tartă cu roşii şi ceapă

Pissaladière onion and anchovy tart jpeg

Aroma dulce- acrişoară a roşiilor de sezon nu ar trebui să lipsească din nicio mâncare preparată la tine în bucătărie.

Dificultate mică Preparare 100' Pentru 1 tavă

Ingrediente

Pentru aluat

250 g făină

125 g unt

2-3 linguri apă rece

1 vârf cuţit de sare

Pentru umplutură

3 roşii

3-4 cepe

piper

4 fileuri sardine

măsline

Mod de preparare

Cerni făina, o pui într-un bol şi adaugi sarea şi untul, apoi frămânţi şi, treptat, torni apa, până obţii un aluat compact. Îl dai la frigider o oră, apoi îl scoţi, îl întinzi în tavă, unsă cu unt, şi-l înţepi din loc în loc.

Cureţi ceapa, o tai solzişori şi o sotezi. Când e gata, o răstorni peste aluat. Apoi speli bine roşiile, le tai în jumătăţi şi le pui tot peste ceapă. La sfârşit, adaugi şi feliile de sardine. Laşi la cuptor 30 de minute. Când este gata, decorezi cu măsline.

sursa foto: Photoland