Tartă cu roşii şi spanac

tarta rosii jpeg

O reţetă uşoară, tarta cu roşii şi spanac este foarte gustoasă. Încearcă şi tu reţeta pe care ţi-o propunem.

Ingrediente

1 aluat foietaj 2 roşii 1-2  linguri ulei busuioc, după gust 350 g spanac 150 g mozzarella sau telemea 5 ouă 120 ml lapte 120 g smântână sare piper

Mod de preparare – Tartă cu roşii şi spanac

Preîncălzeşti cuptorul la 200 °C. Tai roşiile rondele şi le pui pe o tavă întinsă. Le stropeşti cu puţin ulei, presari busuioc, sare şi piper, după gust. Le dai la cuptor 10-15 minute. Sotezi spanacul într-o tigaie, în puţin ulei, la foc mediu, până se înmoaie.

Aşezi aluatul într-o tavă rotundă, îndepărtând excesul. Îl umpli cu roşiile, spanacul şi brânza. Mixezi ouăle cu laptele şi smântâna 1-2 minute. Sărezi şi piperezi, după gust. Torni compoziţia în tavă peste legume şi brânză. Dai la cuptor 35-45 de minute, până ce mijlocul tartei începe să se întărească. Serveşti rece sau caldă.

Sursa https://thekittchen.com