Tartă cu sfeclă

tarta de sfecla jpg

Sfecla roşie şi brânza feta sunt o combinaţie câştigătoare la mesele tale, aşa că e musai să încerci această reţetă sănătoasă.

Ingrediente

Pentru aluat:

250 g făină

40 ml lapte

125 g unt

1 gălbenuș

1 praf de sare

Pentru umplutură:

150 g brânză feta

3 sfecle roșii coapte

2 linguri griș

200 g cremă de brânză

2 ouă

Mod de preparare

Pentru aluat, untul, laptele și gălbenușul trebuie să fie foarte reci. Tai untul cubulețe, îl pui în robotul de bucătărie, apoi îl amesteci cu făina și cu sarea. Adaugi gălbenușul, mixezi după fiecare ingredient, iar la final, torni laptele în fir subțire. Vei obține un aluat legat și mătăsos, pe care îl strângi într-o bilă, îl înfășori în folie alimentară și îl dai la frigider aproximativ o oră.

Scoți aluatul de la rece, îl pui pe blatul de lucru, îl întinzi cu sucitorul, apoi îl așezi în forma de tartă. Îl presezi ușor, inclusiv pe margini, îl înțepi, din loc în loc, cu furculița. Întinzi peste el hârtie de copt, pui boabe de fasole sau de năut și îl dai la cuptorul încins până se rumenește ușor pe margini. Scoți tava și îndepărtezi hârtia de copt cu tot cu boabe.

Între timp, prepari umplutura. Cureți sfecla de coajă și o tai rondele.

Separat, zdrobești brânza feta, o amesteci cu crema de brânză, cu ouăle și cu grișul, răstorni compoziția în coaja de tartă coaptă și așezi peste ea rondelele de sfeclă. Dai tarta la cuptorul încins, 40-45 de minute.