Tartă cu spanac şi brânză

O reţetă simplă, dar foarte gustoasă, tarta cu spanac şi brânză nu va rezista prea mult în farfurie.
Ingrediente pentru tartă cu spanac şi brânză
1 aluat foitaj
7 ouă
450 g spanac
150 ml lapte
5-6 linguri parmezan, ras
3 linguri busuioc proaspăt, tocat
150 g brânză ricotta
150 g telemea, rasă
100 g roşii cherry, feliate
sare
piper
Mod de preparare – Tartă cu spanac şi brânză
Preîncălzeşti cuptorul la 176 °C. Întinzi aluatul şi îl aşezi într-o tavă rotundă. Presezi uşor cu degetele marginile, apoi îl înţepi din loc în loc cu o furculiţă. Dai la cuptor 10-15 minute. Într-un bol, baţi ouăle şi le combini cu spanacul, laptele, 2 linguri de parmezan, busuiocul, sare şi piper, după gust.
Torni în tavă. Separat, amesteci ricotta cu telemeaua şi restul de parmezan. Presari peste compoziţia cu spanac. Adaugi roşiile. Acoperi marginile tăvii cu folie pentru ca aluatul să nu se ardă. Dai la cuptor 50-55 de minute. Laşi la răcit puţin înainte de servire.