Tartă cu spanac şi caşcaval

tarta cu spanac si cascaval jpeg

Cum poţi obţine un aperitiv de sezon, absolut delicioasă? Încearcă o tartă cu spanac şi caşcaval, pentru care nu ai nevoie de prea multe ingrediente şi nici de prea mult timp.

Tartă cu spanac şi caşcaval - Ingrediente (1 tartă)

Pentru aluat 250 g făină 125 g unt 1 gălbenuş 1 praf sare 50 ml apă rece

300 g spanac

sare

piper

3 ouă

2 linguri smântână

200 g caşcaval tare

Tartă cu spanac şi caşcaval - Mod de preparare

Pentru aluat, pui făina într-un bol, faci o adâncitură în mijloc şi încorporezi untul, gălbenuşul, sarea şi apa. Rulezi aluatul în folie alimentară şi-l dai la frigider o oră şi jumătate.

Pentru umplutură, speli spanacul şi-l opăreşti în apă clocotită 2-3 minute. Îl scoţi pe o planşetă, îl toci, apoi îl presari cu sare şi piper. Separat, amesteci ouăle cu smântâna şi cu caşcavalul ras. Păstrezi puţin caşcaval pentru a-l presăra peste tartă. Pe o planşetă, pui puţină făină şi întinzi aluatul. Îl aşezi într-o tavă tapetată, astfel încât să acoperi şi marginile formei. Îl înţepi cu o furculiţă şi-l acoperi cu umplutura. La final, presari caşcaval ras şi dai la cuptor 20 de minute sau până se rumeneşte această tartă cu spanac şi caşcaval.

Tartă cu ceapă verde

Tartă cu ceapă verde

Tartă cu brânză de capră

Tartă cu brânză de capră

Tartă cu roşii, busuioc şi ceapă verde

Tartă cu roşii, busuioc şi ceapă verde