Tartă cu spanac şi caşcaval
Cum poţi obţine un aperitiv de sezon, absolut delicioasă? Încearcă o tartă cu spanac şi caşcaval, pentru care nu ai nevoie de prea multe ingrediente şi nici de prea mult timp.
Tartă cu spanac şi caşcaval - Ingrediente (1 tartă)
Pentru aluat 250 g făină 125 g unt 1 gălbenuş 1 praf sare 50 ml apă rece
300 g spanac
sare
piper
3 ouă
2 linguri smântână
200 g caşcaval tare
Tartă cu spanac şi caşcaval - Mod de preparare
Pentru aluat, pui făina într-un bol, faci o adâncitură în mijloc şi încorporezi untul, gălbenuşul, sarea şi apa. Rulezi aluatul în folie alimentară şi-l dai la frigider o oră şi jumătate.
Pentru umplutură, speli spanacul şi-l opăreşti în apă clocotită 2-3 minute. Îl scoţi pe o planşetă, îl toci, apoi îl presari cu sare şi piper. Separat, amesteci ouăle cu smântâna şi cu caşcavalul ras. Păstrezi puţin caşcaval pentru a-l presăra peste tartă. Pe o planşetă, pui puţină făină şi întinzi aluatul. Îl aşezi într-o tavă tapetată, astfel încât să acoperi şi marginile formei. Îl înţepi cu o furculiţă şi-l acoperi cu umplutura. La final, presari caşcaval ras şi dai la cuptor 20 de minute sau până se rumeneşte această tartă cu spanac şi caşcaval.