Tartă de ciuperci şi cartofi cu brânză

Surpriza acestei reţete de tartăc de ciuperci şi cartofi cu brânză constă exact în multitudinea de ingrediente, legume care mai de care mai aromate şi mai gustoase. Iar dacă îţi laşi imaginaţia să zburde în bucătărie vei obţine o tartă absolut delicioasă, pe care o vei pregăti cu drag de fiecare dată.
Tartă de ciuperci şi cartofi cu brânză - Ingrediente
3 cartofi 200 g ciuperci 1 fir de praz 150 g brânză telemea de oi 3 ouă 3 linguri smântână 2 linguri ulei sare piper
Tartă de ciuperci şi cartofi cu brânză- Cum se prepară
Se spală bine cartofii, se fierb în coajă, se strecoară, se îndepărtează coaja şi se taie cubuleţe. Se căleşte puţin prazul tăiat mărunt în uleiul bine încins, se adaugă ciupercile tăiate felii, iar la sfârşit, cartofii. Se condimentează, după gust, şi se lasă să se răcorească. Se unge o formă de tartă cu ulei, se toarnă amestecul cu ciuperci şi peste acesta se pun ouăle bătute cu brânza rasă şi smântâna, având grijă să ajungă până la fundul tăvii, pentru a cuprinde în întregime compoziţia de ciuperci şi cartofi. Se introduce la cuptor pentru circa 35-40 de minute şi se serveşte caldă, garnisită cu roşii.