Tartă de post cu spanac şi ciuperci

Pentru o tartă de post cu spanac şi ciuperci nu ai nevoie de prea multe ingrediente. Unde mai pui că este şi foarte rapidă şi gustoasă!
Ingrediente pentru tartă de post cu spanac şi ciuperci
Pentru aluat 200 g făină 1 lingură ulei 150 ml apă 10 g drojdie uscată 1 praf de sare
200 g spanac proaspăt
1 legătură ceapă verde
1 lingură margarină
200 g ciuperci
100 ml smântână vegetală
50 g caşcaval vegetal
1 linguriţă griş
busuioc şi cimbru uscate
sare
piper
Mod de preparare pentru tartă de post cu spanac şi ciuperci
Aşezi făina într-un castron, împreună cu drojdia uscată şi un praf de sare. Adaugi uleiul, apa şi amesteci bine. Frămânţi până se formează un aluat omogen, elastic, pe care îl laşi acoperit, la loc cald, să dospească, circa 40 de minute.
Între timp, speli spanacul sub jet de apă rece, îl scurgi bine, îl tai şuviţe şi îl căleşti împreună cu ceapa verde tocată mărunt şi ciupercile tăiate şi o lingură de margarină. Iei vasul deoparte de pe foc şi după ce se răcoreşte spanacul îl amesteci cu caşcavalul ras, smântâna şi o linguriţă de griş. Condimentezi, după gust, cu sare, piper şi ierburi aromate.
Întinzi aluatul în foaie, tapetezi cu ea interiorul unei forme de plăcintă, cu pereţi cu tot, lăsând aluatul să curgă puţin peste margini. Îl înţepi în mai multe locuri cu furculiţa să nu se umfle la copt şi torni umplutura. Aluatul care atârnă îl aduci peste umplutură. Presari caşcaval ras pentru crustă. Introduci plăcinta în cuptorul bine încins pentru circa 50 de minute. Serveşti tarta de post cu spanac şi ciuperci caldă sau rece.