„Tartar“ de orez roșu cu dovlecel

Un „tartar“ de orez roșu cu dovlecel este un preparat inovator și sănătos, care combină texturile și aromele delicate ale orezului roșu cu prospețimea dovlecelului. Această rețetă este ușor de preparat și poate fi o opțiune excelentă pentru prânz sau cină.

tartar de orez rosu jpg

Ingrediene

100 g orez roşu

1 dovlecel

1 morcov

1 ceapă

100 g tofu

1 lingură sos de soia

1 lingură ulei

1 linguriță ghimbir ras

sare

piper

Mod de preparare

Speli orezul, îl pui la fiert în 300 ml de apă cu sare și îl ții 20 de minute. Îl lași la scurs.

Speli dovlecelul și îl dai prin răzătoarea mare.

Speli ceapa și morcovul, le cureți, ceapa o tai cubulețe, iar morcovul îl dai prin răzătoarea mică. Le călești în ulei cu sare și cu piper, după gust. Când ceapa devine sticloasă, pui jumătate din cantitatea de dovlecel ras, torni 1/2 cană cu apă și fierbi până scade, apoi adaugi soia și ghimbirul. Răstorni orezul, brânza tofu rasă și mai ții pe foc 10 minute.

Lași la răcit, iar în momentul servirii, decorezi orezul cu dovlecelul crud păstrat și adaugi puțin piper proaspăt.