Țelină cu usturoi și rozmarin

telina cu usturoi si rozmarun jpg

Rădăcină de ţelină este foarte versatilă şi poate fi folosită în numeroase reţete. Vă prezentăm un preparat săţios şi aromat.

Ingredinte

1 rădăcină mare de țelină

3-4 căței de usturoi

2 ramuri rozmarin proaspăt

3-4 linguri ulei de măsline

sare și piper

Mod de preparare

Cureți rădăcina de țelină și o tai cuburi de dimensiune medie. Zdrobești cățeii de usturoi, dar nu îi mărunțești.

Într-un castron mare, amesteci bucățile de țelină cu uleiul de măsline, rozmarinul tăiat, sare și piper. Asigură-te că toate bucățile de țelină sunt bine acoperite cu ulei și condimente. Așezi bucățile de țelină într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și pui cățeii de usturoi printre ele.

Introduci tava în cuptorul preîncălzit 30-40 de minute sau până când țelina devine fragedă și aurie, amestecând din când în când, pentru a se coace uniform. După ce ai scos tava din cuptor, poți adăuga puțină sare și piper, înainte de servire.