Țelină cu usturoi și rozmarin
Rădăcină de ţelină este foarte versatilă şi poate fi folosită în numeroase reţete. Vă prezentăm un preparat săţios şi aromat.
Ingredinte
1 rădăcină mare de țelină
3-4 căței de usturoi
2 ramuri rozmarin proaspăt
3-4 linguri ulei de măsline
sare și piper
Mod de preparare
Cureți rădăcina de țelină și o tai cuburi de dimensiune medie. Zdrobești cățeii de usturoi, dar nu îi mărunțești.
Într-un castron mare, amesteci bucățile de țelină cu uleiul de măsline, rozmarinul tăiat, sare și piper. Asigură-te că toate bucățile de țelină sunt bine acoperite cu ulei și condimente. Așezi bucățile de țelină într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și pui cățeii de usturoi printre ele.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit 30-40 de minute sau până când țelina devine fragedă și aurie, amestecând din când în când, pentru a se coace uniform. După ce ai scos tava din cuptor, poți adăuga puțină sare și piper, înainte de servire.