Țelină pane cu sos de iaurt

telina pane jpg

Țelina este bogată în magneziu, de aceea este de ajutor în ameliorarea stărilor de anxietate şi în momentele de stres.

Ingrediente

2 țeline de mărime medie

2 ouă făină

pesmet sau pesmet panko

sare

piper

ulei, pentru prăjit

Pentru sos

1 iaurt grecesc

2 căței de usturoi

1 lingură ulei de măsline

1 lingură zeamă de lămâie

sare

piper

Mod de preparare

Speli și cureți țelina, apoi o mai clătești sub jet de apă și o tai felii de aproximativ un centimetru. Coci feliile în cuptorul încins până când se înmoaie ușor. Le scoți și le lași la răcit.

Pentru sos, zdrobești usturoiul, îl amesteci cu uleiul, cu zeama de lămâie, cu sare și cu piper, după gust, apoi încorporezi iaurtul. Amesteci bine și dai la rece.

Între timp, bați ouăle cu sare și cu piper, după gust.

Pui în două farfurii făină și pesmet. Treci feliile de țelină prin făină, ouă, pesmet și le rumenești în baie de ulei. Le scoți pe șervețele de bucătărie ca să îndepărtezi excesul de ulei. Continui astfel până termini feliile de țelină.

Servești țelina pane cu sosul de iaurt.