Terină cu somon şi ardei copt

Salmon,green asparagus and red pepper terrine jpeg

Pentru zilele călduroase de vară prepară un aperitiv rece şi cu un gust deosebit, terină de somon şi ardei copt.

De ce ai nevoie pentru terină de somon şi ardei copt

5-6 ardei capia roşii mari › 300 g cremă de brânză › 100 g unt › 2 linguri de smântână grasă › 10 g gelatină › 10 tije de sparanghel › frunze de busuioc pentru decor › 2 fileuri potrivite de somon › sare › piper › ulei

Cum se prepară terină de somon şi ardei copt

Coci ardeii capia şi-i cureţi de coajă, cotoare şi de seminţe. Îi tai în două, pe lungime, şi îi pui pe o farfurie.

Amesteci cu mixerul crema de brânză, cu 75 g unt şi cu smântâna. Condimentezi cu sare după gust şi adaugi gelatina, preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj.

Cureţi de coajă marginile mai lemnoase ale sparanghelului. Îl speli şi-l pui la fiert 13-15 minute, până se înmoaie. Scurgi apa, apoi îl sotezi în restul de unt 3-4 minute. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Dai deoparte şi laşi la răcit.

Speli fileurile de somon şi le usuci pe şerveţele de bucătărie. Încingi o liguriţă de ulei într-o tigaie antiaderentă şi sotezi somonul, pe ambele părţi, câte 2 minute. Când este gata, îl iei cu o spatulă

de bucătărie şi-l aşezi pe un platou să se răcească.

Tapetezi o formă dreptunghiulară pentru cozonac cu folie de plastic şi aşezi, respectând ordinea, un strat de ardei capia, jumătate din amestecul de brânză, câteva tije de sparanghel. Continui cu fileurile de somon, apoi fâşiile de ardei copt, restul de amestec de brânză, sparanghel şi închei cu ardeiul capia. Acoperi cu folie de plastic şi introduci forma la frigider pentru minimum 6 ore.

Scoţi din formă, feliezi şi decorezi terina cu frunze de busuioc.