Toast cu avocado şi ceapă crocantă

Avocado şi uleiul de avocado sunt bogate în acid oleic, un tip de acid gras Omega-9, bun pentru sănătate, în special pentru inimă.
Ingediente
2 felii pâine neagră
2 avocado medii
zeama de la 1/2 lămâie sau limetă
sare și piper, după gust
1/2 ceapă
1/4 cană pesmet
1 lingură ulei de măsline
microplante, pentru decor
Mod de preparare
Pentru început, pregătești ceapa crocantă: tai ceapa felii subțiri și le pui într-un castron. Adaugi pesmetul și uleiul de măsline și amesteci bine. Pui pe foc o tigaie la foc mediu și adaugi amestecul de ceapă și pesmet pe care îl gătești 5-7 minute, amestecând continuu, până când devine auriu și crocant. Îl scoți din tigaie și îl pui deoparte la scurs de ulei.
Scoți pulpa de avocado din coajă și o pui într-un castron mic. Adaugi zeama de lămâie, sare și piper, după gust, și zdrobești cu o furculiță până când obții o pastă groasă.
Prăjești feliile de pâine într-o tigaie încinsă, până când devin aurii și crocante. Întinzi pasta de avocado pe feliile de pâine prăjite și presari ceapa crocantă deasupra. Decorezi cu microplante. Mai poți folosi și roșii cherry sau roșii uscate.