Tocăniţă de ciuperci (de post)

tocanita de ciuperci jpeg

Nu mai ştii ce să găteşti pentru zilele de post? Îţi prezentăm o reţetă simplă de tocăniţă de ciuperci, pe care o poţi încerca de fiecare dată când vrei să mănânci de post.

Ingrediente

1 kg ciuperci 1 ceapă mare sau 2 mici 2 linguri ulei 3-4 roşii verdeaţă tocată, după gust sare piper

Mod de preparare

Cureţi ciupercile de pieliţă, le speli bine şi le tai bucăţele sau le feliezi. Dacă sunt prea mici, le laşi întregi.

Căleşti ceapa într-o cratiţă, cu o lingură de ulei, adaugi ciupercile, acoperi şi laşi să fiarbă înăbuşit, până scade toată apa din ele.

Adaugi apoi câteva roşii tăiate în patru, sare şi piper, după gust, şi verdeaţa tocată. Laşi să mai fiarbă acoperit, până când tocăniţa de ciuperci scade suficient. Poţi să serveşti şi rece această tocăniţă de ciuperci, mai ales dacă ai folosit ulei.

Sursa foto: finecooking.com.