Tocăniţă de conopidă cu fasole boabe

tocanita conopida fasole jpeg

Chiar dacă această legumă nu are prea mulţi fani, cu siguranţă în această mâncare s-ar putea să vă atragă pentru totdeauna.

Ingrediente

1 conopidă potrivită 2 morcovi mari 200 g fasole boabe albă fiartă separat (sau din conservă) 100 g năut din conservă 1 ceapă mare 1 rădăcină de pătrunjel 1 felie bulb de ţelină 2 linguri ulei de măsline 250 ml supă de legume 2-3 linguri zeamă de lămâie 1 legătură pătrunjel verde sare piper

Mod de preparare

Tai ceapa mărunt; morcovii, rădăcina de pătrunjel, ţelina le tai cubuleţe şi le căleşti cu cele două linguri de ulei şi jumătate din supa de legume. Separat, desfaci conopida bucheţele, le opăreşti 3-4 minute în apă cu sare, le strecori şi le adaugi peste legume, continuând călirea ­încă 3-4 minute. Adaugi fasolea fiartă (sau din conservă), năutul, sare şi piper, după gust, res­tul de supă şi laşi să fiarbă 10 minute, la foc mic. La sfârşit, adaugi zeamă de lămâie, după gust, opreşti focul şi pui pătrunjelul verde tocat. Serveşti mâncarea caldă.