Tocăniţă de conopidă şi cartofi

Nu trebuie să ai restricţtii la carne pentru a mânca o tocăniţă de conopidă şi cartofi, foarte săţioasă şi foarte aromată. Încearcă şi tu această simplă reţetă!
Tocăniţă de conopidă şi cartofi - Ingrediente
1 conopidă 3 morcovi 6 cartofi 1 ceapă 50 g unt pătrunjel tocat sare piper
Tocăniţă de conopidă şi cartofi - Mod de preparare
Opăreşti conopida în apă cu puţină sare. Căleşti ceapa tocată în untul încins într-o tigaie. Rupi conopida în bucheţele, tai cartofii în două, iar morcovii bucăţele şi le pui peste ceapă. Adaugi din apa în care a fiert conopida, pui sare şi piper şi laşi la fiert 40 de minute, până capătă consistenţa unei tocane groase. La sfârşit, presari pătrunjel tocat şi stingi focul şi gata tocăniţa de conopidă şi cartofi.