Tocăniță de gulii
Legumele sunt alegerea perfectă când vrei să faci mâncăruri ușoare și delicioase în amestecuri inedite.
Ingrediente
6 gulii
1 ceapă
1 morcov
1/2 varză medie, tăiată fin
4 linguri bulion
2 linguri smântână pentru gătit
1-2 căni supă de legume
1 lingură făină
sare
piper
2 linguri ulei de măsline
1 limetă
2 linguri ulei de floarea-soarelui
codițe de ceapă verde, pentru servit
Mod de preparare
Cureți guliile de coajă și le tai cubulețe sub forma unor crutoane de supă. Le așezi într-o tavă tapetată, le stropești cu uleiul de măsline și pui puțină sare. Le amesteci ca să fie acoperite uniform cu ulei și le dai la cuptorul încins până ce se rumenesc, apoi le pui deoparte.
Freci varza cu puțină sare și o lași deoparte. Speli și cureți restul legumelor, tai ceapa cubulețe, iar morcovul îl dai prin răzătoare. Încingi uleiul și călești legumele câteva minute, mai puțin cubulețele coapte de gulii, presari sare și piper, după gust, amesteci și torni supa, atât cât să fie acoperite legumele. Fierbi până când se înmoaie legumele și scade zeama, apoi adaugi smântâna amestecată cu făina și cu bulionul, amesteci și dai vasul la cuptor 15 minute.
Torni în bol, pui cubulețele de gulie și feliuțe de limetă și ornezi cu ceapa verde tocată fin.