Tocăniţă de legume cu ghimbir

tocanita legume ghimbir jpeg

Ghimbirul poate fi preparat deopotrivă în preparate dulci şi sărate. Rădăcina este preferabilă, deoarece este mai parfumată decât pudra. Puteţi tăia un fragment, pe care îl adăugaţi la gătit sau să radeţi puţin în salate şi în alte preparate. Rădăcina poate fi păstrată mai multe săptămâni la rece.

Ingrediente

3 cepe potrivite 1 morcov 2 ardei graşi roşii 3 linguri ulei 300 g roşii întregi la conservă 100 g năut fiert 4 căţei de usturoi 100 ml vin alb 2 cartofi mai mari 1 ardei iute verde 1 linguriţă ghimbir ras sare piper pătrunjel verde

Preparare

Căleşti ceapa tăiată solzişori în ulei, pui morcovul tăiat rondele şi ardeii graşi tocaţi cuburi. Adaugi o cană de apă şi laşi până se înmoaie puţin legumele, după care adaugi cartofii tăiaţi felii sau cubuleţe, după preferinţă, roşiile din conservă cu suc cu tot, condimentezi cu sare şi piper şi dai în câteva clocote. Adaugi peste legume vinul alb, căţeii de usturoi tăiaţi felii, ghimbirul ras şi năutul fiert, apă dacă mai este nevoie cât să acopere totul şi introduci vasul la cuptor 30-40 de minute, la foc mic. O poţi servi caldă, dar şi rece, asezonată cu pătrunjel verde şi ardei iute tăiat felii.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg