Tocăniţă de legume cu ghimbir

Ghimbirul poate fi preparat deopotrivă în preparate dulci şi sărate. Rădăcina este preferabilă, deoarece este mai parfumată decât pudra. Puteţi tăia un fragment, pe care îl adăugaţi la gătit sau să radeţi puţin în salate şi în alte preparate. Rădăcina poate fi păstrată mai multe săptămâni la rece.
Ingrediente
3 cepe potrivite 1 morcov 2 ardei graşi roşii 3 linguri ulei 300 g roşii întregi la conservă 100 g năut fiert 4 căţei de usturoi 100 ml vin alb 2 cartofi mai mari 1 ardei iute verde 1 linguriţă ghimbir ras sare piper pătrunjel verde
Preparare
Căleşti ceapa tăiată solzişori în ulei, pui morcovul tăiat rondele şi ardeii graşi tocaţi cuburi. Adaugi o cană de apă şi laşi până se înmoaie puţin legumele, după care adaugi cartofii tăiaţi felii sau cubuleţe, după preferinţă, roşiile din conservă cu suc cu tot, condimentezi cu sare şi piper şi dai în câteva clocote. Adaugi peste legume vinul alb, căţeii de usturoi tăiaţi felii, ghimbirul ras şi năutul fiert, apă dacă mai este nevoie cât să acopere totul şi introduci vasul la cuptor 30-40 de minute, la foc mic. O poţi servi caldă, dar şi rece, asezonată cu pătrunjel verde şi ardei iute tăiat felii.