Tort sărat cu paste şi vinete

tort sarat cu paste si vinete jpeg

Toamna nu se numără numai bobocii, ci şi... recoltele. Şi ca să te bucuri de aroma şi gustul vinetelor, poţi încerca şi această reţetă de tort sărat cu paste şi vinete.

Ingrediente

1 vânătă 1 pachet de penne 500 g carne de pui tocată 2 cepe 1 cană caşcaval ras 1 kg roşii date prin răzătoare sare piper ulei 6 căţei de usturoi 1 linguriţă busuioc verde tocat 50 ml vin alb sec 50 g parmezan ras

Mod de preparare

Tai vânăta, bine spălată, feliuţe pe lung, le dai cu sare şi le laşi 30 de minute la scurs, apoi le ştergi, le ungi cu puţin ulei şi le frigi pe ambele părţi pe grătarul încins.

Fierbi pastele conform indicaţiilor de pe ambalaj şi le ţii la scurs. Încingi 2 linguri de ulei şi căleşti ceapa tăiată mărunt şi usturoiul zdrobit, presari sare şi piper după gust. Când ceapa a devenit sticloasă, adaugi carnea şi ţii pe foc până când se rumeneşte uşor, apoi torni vinul. Amesteci, laşi 10 minute şi adaugi roşiile date prin răzătoare. Ţii până scade sosul, apoi presari caşcavalul şi busuiocul. Laşi la răcorit, apoi le amesteci cu pastele.

Aşezi într-o tavă rotundă unsă feliile de vânătă în aşa fel încât să îmbraci şi pereţii vasului, apoi torni pastele, nivelezi şi o dai la cuptorul încins 10 minute, presari parmezanul şi o mai ţii încă 10 minute. Laşi la răcit în tavă ca să o poţi răsturna.