Tortilla spaniolă

1364912924 4395tortilla jpeg

Astăzi ne răsfăţăm cu o reţetă venită din însorita Spanie!

Ingrediente

4 cartofi potriviţi ca mărime

5 ouă

1 ceapă mare

ulei

sare

piper

Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli şi îi tai fâşii subţiri. Îi aşezi într-o tigaie, îi stropeşti cu ulei şi îi prăjeşti, la foc potrivit, până se înmoaie, fără a se rumeni. Când cartofii s-au înmuiat, adaugi ceapa tăiată felii subţiri şi amesteci cu grijă, pentru a nu se zdrobi ingredientele.

Când ceapa a devenit sticloasă, scurgi uleiul din tigaie, folosind un capac sau o farfurie întinsă aşezată deasupra. Într-un castron separat, baţi ouăle ca pentru omletă, adaugi peste ele carto fii cu ceapă, având grijă să nu se sfărâ me. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi amesteci uşor.

Torni compoziţia într-o tigaie antiaderentă bine încinsă şi rumeneşti tortil la pe ambele feţe. Dacă este nevoie, mai adaugi 2-3 picături de ulei. Pentru a se coace bine în interior, o înţepi cu furculiţa în mai multe locuri.

O serveşti caldă, cu salată sau cu murături.