Triunghiuri cu spanac

triunghiuri spanac jpeg

Am făcut un aluat din câteva ingrediente de bază, l-am lăsat puţin să „se odihnească“ şi am pregătit o umplutură din spanac inspirată din meniuri greceşti.

Ingrediente

Pentru aluat 500 g făină 3 linguri ulei 200 ml apă călduţă 1 praf de sare 1 lingură oţet Pentru umplutură 500 g piure de spanac 1 ceapă uscată 4-5 ciuperci tocate mărunt 250 g telemea de oi nucşoară rasă rozmarin 100 g margarină

Preparare

Amesteci ingredientele de la aluat şi frămânţi un aluat mai tare, pe care îl laşi să se odihnească 15 minute, apoi întinzi foi foarte subţiri, ca pentru ştrudel, folosind degetele sau un sucitor. Căleşti ceapa tocată mărunt în ulei încins, adaugi ciupercile şi le căleşti până scade zeama. Adaugi piureul de spanac, rozmarin, nucşoară, după gust, şi continui să căleşti totul, amestecând permanent.

Când toată zeama a scăzut, laşi compoziţia la răcit şi o amesteci cu telemeaua rasă.Tai foile benzi ­late de 10 cm şi lungi de 25 cm. Ungi cu margarină topită, aşezi la capătul benzii de aluat o lingură de umplutură, pliezi colţul deasupra formând un triunghi şi apoi răsuceşti triunghiul de mai multe ori, până se termină foaia de aluat. Le coci circa 30 de minute, la foc potrivit.