Varză călită cu ciuperci și castraveți murați

Varză călită cu ciuperci și castraveți murați este o rețetă simplă și gustoasă, perfectă pentru o masă de post sau ca garnitură.

varza calita cu castraveti murarti jpg

Ingrediente

600 g varză murată

50 g ciuperci deshidratate

3 castraveți murați

1 ceapă

2 căței de usturoi

600 ml supă de legume

2 morcovi

2 foi de dafin

2 linguri ulei

1 pahar vin alb, sec

2 linguri pastă de tomate

1 linguriță rasă boia dulce

mărar și pătrunjel, pentru decor

Mod de preparare

Speli morcovii și îi dai prin răzătoare. Cureți și speli ceapa, apoi o toci fin. Mărunțești usturoiul și pui ciupercile la hidratat în apă fierbine, le ții 40 de minute, apoi le tai.

Încingi uleiul, adaugi ceapa și usturoiul, și le călești, apoi pui varza, ciupercile, pasta de tomate, foile de dafin, piper, după gust, boiaua, amesteci și torni vinul și supa. Acoperi și fierbi până se înmoaie varza, aproximativ 2 ore, adaugi castraveciorii și mai ții pe foc 20 de minute.

Servești mâncarea decorată cu mărar și pătrunjel tăiate fin sau ca garnitură la fripturi.