Varză de Bruxelles la cuptor

Mai puţin întâlnită în bucătăriile gospodinelor din România, varza de Bruxelles (sau pitică) nu şi-a câştigat încă locul binemeritat. Noi te ajutăm să o faci, preparând această mâncare.
Ingrediente
500 g varză de Bruxelles (proaspătă sau congelată) 2 morcovi
Pentru sos
3 linguri unt
2 linguri făină
500 ml lapte dulce
4 linguri smântână
3 linguri brânză telemea
2 linguri caşcaval ras
2 linguri pesmet
sare
piper
Preparare
1. Fierbe varza şi morcovii tăiaţi bucăţi în apă cu sare. Scurge apa şi aşază legumele într-o formă înaltă, unsă cu unt şi tapetată cu pesmet.
2. Rumeneşte făina în unt, stinge cu lapte şi adaugă sare şi piper. Amestecă până ce se îngroaşă. Ia vasul de pe foc, adaugă brânza sfărâmată, amestecă bine şi toarnă amestecul peste legumele din tavă. Adaugă smântâna şi caşcavalul ras şi introdu tava la cuptor pentru 25 de minute.
sursa foto: Fotolia